Joulukalenteri 2014 - Luukku 18

joulukalenteribanneri

Tänään EJK:ssa hypätään meikäläisen suosikkiaiheeseen, eli jälkkäriin. Tarkoitus oli tehdä mahdollisimman helppo, nopea, hyvä ja yksinkertainen jälkkäri - ja löydettiinkin täydellinen ohje. Tästä löytyy varmasti yksinkertaisempiakin ohjeita.

JUHLAVA KERROSMALJA
(4 annosta)

3 dl kuohukermaa (meillä oli käytössämme vain kaksi dl)
250 g mascarpone-juustoa
0,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
piparkakkuja

glögimarinoidut marjat (teimme puolet pienemmällä ohjella)
400 gkotimaisia marjoja
1dl glögisiirappia

1. Sulata marjat ja kaada joukkoon glögisiirappi (ohjeen mukaan marjojen olisi pitänyt antaa maustua vähintään 3 tuntia, mutta me laitoimme marjat ja glögisiirapin kattilaan ja hauduttelimme mixausta hetken ja annoimme jäähtyä)
2. Mittaa kulhoon kerma ja mascarpone. Sekoittele ensin varovasti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaammin, kunnes seos vaahtoutuu hiukan (vatkaimella vaahtoutuminen tapahtui varmaankin 15 sekunnissa) Mausta sokerilla, sirtuunan kuoriraasteella.
3. Murskaa piparkakut tarjoilukulhoon ja lisää päälle marinoituja marjoja ja kerma-mascarponeseosta. Tee niin monta kerrosta kuin haluat. Koristele haluamallasi tavalla.
(4. Anna tekeytyä huoneen lämmössä noin 15 minuuttia)


DSC_5975


DSC_5978

Tämä oli myös helppo ja nopea. Täydellisesti meikäläisen taitotasolle sopiva setti. Ja maistui vielä tosi hyvältä. Käytimme marjoina puolukkaa, punaviinimarjoja ja vadelmaa. Kirpeät marjat tasoittivat hyvin makeaa kerma-mascarponeseosta. Piparkakut toivat mukavaa rapeutta.

Meidän tekemä määrämme ei olisi kyllä riittänyt järin monelle (ehkä max 4), jos olisi oikeasti halunnut tehdä annoksista kunnollisen kokoiset. Teimme vain muutaman kerroksen ja marjojen määrälläkään ei ole liioiteltu. Näin annoksia syntyi kuusi.

Tämäkin ohje edellisen päivän tapaan kirjasta Hyvää Joulua (kirj. Teresa Välimäki & Johanna Lindholm)


Tänään koitti lähtö Lontooseen. 
Joulukalenteri kuitenkin ilmestyy joka päivä kello kuudelta.
Seurailkaa meikäläisen instagramia @julperr
nähdäksenne hiukan Lontoon kuulumisia, 
blogia en muutoin aio päivittää :)

Kommentit